Kolen

 

Kolen

De Kamado is een van oorsprong Japans kooktoestel met een historie van duizenden jaren. Na WOII ontketenden de US soldaten de Kamado in Japan en brachten deze naar Amerika. Hier werd kamado koken populair en ontstond een levendige import van kamado’s uit Japan.

Met een kamado kan je zeer veelzijdig koken. Het is niet alleen BBQ, maar ook een houtskooloven voor pizza en brood. Echt leuk is slow cooken op de kamado. Lang garen van mooie producten zoals vlees en vis. De kamado werkt alleen op houtskool. Houtskool is natuurlijk en bevat geen giftige stoffen. Een kamado mag je nooit aansteken met chemicaliën of aanmaakblokjes. Het keramiek is poreus en de giftige stoffen kunnen daarin trekken.

Echt kamado koken leer je alleen door het te doen. Wij zeggen altijd dat de kwaliteit van het koken beter wordt door de zeer goede kooktechniek van doorlichting.

Afstellen van de temperatuur doe je door de luchtinvoer te regelen via de onderste schuif en de top.

Heeft u interesse in een kamado van Grill Guru of wilt u de modellen met eigen ogen bekijken breng dan een bezoek aan onze webshop of breng een bezoek aan ijs en kolen.

 

kolen.fotos

Vind ons op Facebook
Vind ons op Twitter
Vind ons op Linkedin